ICT netwerk aanleggen of vernieuwen

Een ICT netwerk aanleggen of vernieuwen is een ingrijpend vraagstuk. Het is namelijk de ruggengraat van het bedrijf. De organisatie en haar medewerkers moeten continu kunnen vertrouwen op een stabiele, snelle en betrouwbare netwerkomgeving. Voor het bedrijf is bovendien flexibiliteit van belang. Telkens weer is de samenstelling van de omgeving een stuk maatwerk, waarbij vele factoren een rol spelen. BIT Automatisering helpt u graag bij het maken van de juiste keuzes.

Investeren in een netwerkomgeving

Een netwerkomgeving is een investering voor de lange termijn. Het netwerk moet op elk moment betrouwbaar zijn en tevens toekomstbestendig. Het bedrijf kan namelijk groeien of krimpen en dat heeft invloed op de prestaties en behoeften. Er kunnen vestigingen/locaties bijkomen in binnen- of buitenland of er kan besloten worden dat medewerkers ook buiten het bedrijf moeten kunnen werken. Telkens wordt een beroep gedaan op de prestaties en de flexibiliteit van het netwerk.

Voor een organisatie waarvoor IT niet de core business is, is het niet makkelijk dit zelfstandig te realiseren. In veel gevallen is er sprake van diverse platformen, leveranciers, netwerken, et cetera. Ook kost het veel tijd, moeite en geld om een eigen IT-afdeling of medewerker(s) continu up-to-date te houden. Een ervaren IT-specialist is daarom onmisbaar.