Hosted Desktop: cloud oplossing op de werkplek

Cloud dienstverlening op desktop niveau (hosted desktop) geeft rust en overzicht. Dit kan in een Hosted en een Hybrid-variant. Hosted Desktop betekent dat de volledige infrastructuur, inclusief het bijhorende beheer, in het datacenter (in de cloud) wordt geplaatst. Hierdoor zijn in uw bedrijf alleen nog thin clients op de werkplekken benodigd. Een alternatief is Hybrid Desktop, waarbij de bedrijf kritische applicaties op uw eigen systemen blijven draaien. Met deze twee alternatieven is er voor elke situatie een uitstekende oplossing.

Bedrijven maken het met behulp van Hosted Desktop mogelijk om medewerkers altijd, overal en op elk device te laten werken in een persoonlijke online omgeving. De organisatie hoeft geen tijd meer te besteden aan het beheer van computers en servers. Dit draait tenslotte allemaal in het datacenter en wordt door BIT Automatisering beheerd.

Een bijkomend groot voordeel is veiligheid. Het besturingssysteem en de software staan bij een Hosted Desktop niet meer ‘lokaal’ op een computer geïnstalleerd. In plaats hiervan draaien het besturingssysteem, de applicaties en de (bedrijfs)data op een zeer goed beveiligd server.

Hoe werkt Hosted Desktop in de praktijk?

Gebruikers loggen in op de Hosted Desktop via een beveiligde portal in de webbrowser of door een snelkoppeling over een beveiligde VPN verbinding. De Windows desktop wordt geladen. Iedere gebruiker beschikt zowel over een persoonlijke ‘Home’ schijf als een gezamenlijke ‘Group’ schijf.

Hybrid Desktop als cloud oplossing

Hybrid Desktop biedt het beste van twee werelden. Bedrijfskritieke applicaties houdt u binnenshuis op uw eigen systemen. Backoffice systemen zijn dermate goed ingeregeld dat uitbesteding hiervan geen optie is. Uw frontoffice moet echter voldoen aan open standaarden, breed toegankelijk zijn en bovendien goed schaalbaar op alle mogelijke moderne devices.