Servers, de pure rekenkracht

Servers zijn voor bedrijven van onmisbare waarde. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van de door u opgeslagen gegevens. Servers spelen hierin een essentiƫle rol voor het leveren van de pure rekenkracht. Ze zijn de schakel tussen storage, netwerk en OS (virtualisatie laag). In een goed gelaagd model met centrale storage en virtualisatie kan de serverlaag vervangen worden zonder dat dit impact heeft op de functionaliteit.

Server vervangen

Bij dit gelaagde model is de uitval van een server geen probleem, want dan neemt een andere server de taken over. Bij veroudering worden ze vervangen door nieuwe, snellere modellen. Om uw gegevens altijd en snel beschikbaar te hebben is een juiste keuze van de server essentieel. Afhankelijk van de eisen en wensen van uw organisatie is er de mogelijkheid om te kiezen voor Tower, Blade, of Rack Servers. BIT Automatisering voorziet u van advies bij het maken van deze keuze en implementeert de juiste oplossing binnen uw omgeving.

Uw server op een externe locatie

Wanneer u uw servers op een externe locatie (zoals bij BIT Automatisering) laat plaatsen, verplaatst u tevens de verantwoordelijkheid van het onderhouden van de serverruimte. Dat geeft rust. Tenslotte, een serverruimte moet gekoeld zijn en aan allerlei beveiligingseisen voldoen. Door uw servers extern te plaatsen kunt u de vrijgekomen werkruimte voor andere doeleinden gebruiken. Ook bespaart u hoge energiekosten die met het koelen van de ruimte gepaard gaan.